Nyhetsarkiv

Etapp 2 har inletts

9 november 2016

Nu är Etapp 2 igång på Lusthusbacken

Sommaren 2016 skedde inflyttning i de två första husen på Lusthusbacken, Furunäset Piteå och alla tolv lägenheter är uthyrda.

Nu är arbetet igång med Etapp 2, som även den utgör två hus i två plan med 6 lägenheter i varje: med sex lägenheter i varje; 2 tvåor på 54 kvadratmeter, 2 treor på 69 kvadratmeter och 2 fyror på 82 kvadratmeter.

Inflyttning är planerad till juni respektive augusti 2017 för de två husen. Alla husen är byggda enligt produktionsbolaget Grönbo AB:s ekologiska byggkoncept.

Nyfiken på en lägenhet i flerfamiljshusen?

22 februari 2016

Nyfiken på en lägenhet i de nya flerfamiljshusen?

Informationsträff den 25 februari kl 19:00 om Lusthusbackens nya ekologiska boende på Furunäset i Piteå.

Plats: Furunäset Hotell och Konferens ingång via entrén

Lusthusbackens flerfamiljshus är designade för att vara extremt energisnåla med stor hänsyn till ekologiskt hållbara material.
Lusthusbacken ligger på Furunäset med bästa läge vid älven och Piteås inre skärgård. Området erbjuder härliga sommarnöjen som fiske, bad, vattensport och båtliv. Här kan du odla blommor och grönsaker i områdets odlingslotter. Vintertid öppnar sig en värld av skidåkning, pimpelfiske, skridskoåkning och skoterturer.

Varmt välkommen!

Byggstart för Etapp 1

28 augusti 2015

Nu drar alltå bygget igång av flerfamiljshus ett och två på Lusthusbacken, på Furunäset i Piteå. Projektet är ett samarbete mellan Grönbo, Stenbackens, Glommershus samt Polarrenen.
Etapp ett utgör de första två husen. Om intresse finns för fortsatt etablering så finns ytterligare två byggklara tomter, som i så fall kommer att utgöra Etapp 2 i projektet. Planerad första inflyttning i de första två flerfamiljhusen blir i april 2016.