Om flerfamiljshusen

Smart i energi och design

Nytänkande design, härliga naturmaterial och sunda inomhusmiljöer. Lusthusbackens flerfamiljshus är designade för att vara extremt energisnåla med stor hänsyn till ekologiskt hållbara material.

Varje hus består av sex lägenheter

De två första rektangulära flerfamiljshusen på Lusthusbacken, som utgör etapp 1 står vackert belägna längs med Furunäsets strand och är alla uthyrda. Etapp 2 med ytterligare två hus är nu påbörjad. Beräknad inflyttning är juni 2017 för första huset och augusti för det andra huset. Under 2017 kommer totalt fyra flerfamiljshus att finnas på Lusthusbacken området.

Varje hus består av sex lägenheter fördelat på 2-, 3- och 4-rumslägenheter, samtliga med balkong mot vattnet som erbjuder härliga stunder i solen under eftermiddag och kväll.

Tysta och sunda inomhusmiljöer

Husens diagonaltak ger en karaktäristisk siluett, de halvmetertjocka väggarna rymmer 40 cm naturlig träfiberisolering som ger tysta och sunda inomhusmiljöer. Samtliga lägenheter får massiva, slitstarka askgolv, 22 mm tjocka med levande ådring. Lägenheterna är ritade för att kännas så luftiga som möjligt. Ljuset flödar in från tre olika håll i 3- och 4-rumslägenheterna. 2-rumslägenheterna har många fönster och utsikt mot vattnet. Den fasta inredningen i köket består av massivt trä i björk.

- Aspspånet gör att fasaden skiftar karaktär med åren och smälter ihop med naturen, berättar Maria Block, Arkitekt.

Nytt i projektet

Bästa möjliga energieffektivitet

Tack vare husens goda isolerförmåga och ventilationssystem med naturligt förvärmd tilluft under kalla årstider krävs lite energi för att värma upp dem. Miljövänliga material i ytskikt och genom hela konstruktionen ger mycket låga emissioner, dvs minskad risk för allergier och annan negativ hälsopåverkan. Husen blir tysta och behagliga att bo i.

Planritningar

Hus A
Hus B
Fasader Hus B1
Fasader Hus A2

Ritningarna tillhör Grön bo AB och Block Arkitektkontor. Detaljförändringar på planritningarna kan komma att ske.

Nytänkande lösningar

De djupa fönsternischerna ger karaktär och en ombonad känsla av trygghet. De vinklade sidorna gör att mycket ljus kommer in i rummen. Balkongernas generösa rymd ger känslan av ett extra rum.

Lusthusbackens flerfamiljshus är designade för att vara extremt energisnåla med stor hänsyn till ekologiskt hållbara material.

Intresseanmälan